Na de tempels van Angkor op naar Thailand ! - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van vinenfre - WaarBenJij.nu Na de tempels van Angkor op naar Thailand ! - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van vinenfre - WaarBenJij.nu

Na de tempels van Angkor op naar Thailand !

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

02 April 2006 | Cambodja, Khett Siem Reab

Hallo allemaal!

Ik zal jullie eerst even shockeren......
22 mei vliegen wij van Singapore naar Londen en 23 mei van Londen naar Barcelona en dit hebben wij in Mongolie al geboekt :-) !

Snappen jullie het nog?
Ik zal het in het kort even uitleggen.
Vin en ik wisten in Mongolie al dat we niet genoeg geld zouden hebben voor de geplande reis van 1,5 tot 2 jaar. Dus dat we dit jaar naar Nederland zouden terug keren dat was duidelijk. Omdat we op een orginele manier vertrokken waren (op de fiets) vonden we het leuk om ook op een orginele manier terug te komen ,omdat met het vliegtuig landen op Schiphol zo'n abrupt einde van onze reis zou betekenen. Dus ontstond het idee om van Bacelona naar Nederland te rijden op twee brommetjes en daar jullie allemaal te verassen met onze onverwachte terugkomst.
Maar plannen veranderen en zo ook deze. Wat gaan we dan nu doen?
We vliegen nog steeds naar Barcelona ,maar gaan daarna niet direct naar Nederland maar naar de zuid-kust van Frankrijk om daar de maanden juni en juli te werken in een restaurant of op een camping. Na deze twee maanden willen we dan naar Moldavie rijden met een brommer om daar weer een aantal (ongeveer 1 a 2) maanden te zijn om daarna terug te keren naar Nederland. Hoe we dan terug keren is nog niet duidelijk.

Waarom gaan we weer naar Moldavie?
We missen het en ook al missen we jullie ook we gaan toch eerst naar Moldavie. Dit omdat we als we eenmaal weer in Nederland zijn we zeker weten dat we dit jaar niet meer naar Moldavie kunnen. Naar Moldavie vliegen is betaalbaar ,maar niet als je net blut bent na je reis van 1 to 1,5 jaar en rijden naar Moldavie is goedkoop maar hier heb je tijd voor nodig en dit heb je niet al je net een nieuwe baan hebt.

Dus.....geshockeerd?

Nu onze belevenissen:

Na ons tweede bezoek aan Phnom Penh zijn wij naar het noorden van Cambodja gegaan om daar een zeer zeldzame soort dolfijnen te bewonderen waarvan er nog maar ongeveer 100 zouden leven.
We zijn met de bus naar Kratie gereden om daar de dag erna een brommertje te huren om net buiten Kratie naar de plek te kunnen rijden waar we deze dolfijnen zouden kunnen bewonderen.
Op het moment dat wij daar aankwamen waren we de enige touristen en dit maakte het extra leuk. We gingen met een klein houten bootje de rivier op en zodra onze "schipper" de moter van de boot uitzette begonnen er overal om ons heen dolfijnen uit het water omhoog te komen. Nou moeten jullie niet denken dat ze meters in de lucht sprongen of met hun kop uit het water naast de boot kwamen zwemmen. Maar het waren er een stuk of 15 die in kleine groepjes zwomen en die om de paar minuten boven kwamen om adem te halen, soms heel dichtbij (1 meter vanaf de boot) en soms verder weg. Maar het was een prachtig gezicht! We hebben er erg van genoten! Helaas waren ze te vlug om mooie foto's van te nemen.

Voor ons bezoek aan de dolfijnen die middag zijn wij s'morgens nog op bezoek geweest bij het plaatselijke ziekenhuis en tevens revalidatie centrum voor polio patienten en landmijn slachtoffers. Van dit centrum hing een poster in ons guesthouse en hierdoor was onze interesse gewekt. Omdat we wisten dat er veel kinderen zouden zijn gingen we gewapend met een enorme zak snoep op pad.
Het revalidatie centrum zag er erg goed en modern uit en werd ook door internationale sponsoren ondersteunt. Daar in tegen was het ziekenhuis erg armoedig en primitief. Maar wat Vincent en ik er zo prettig aan vonden was de mentaliteit van de mensen. In Moldavie hebben we ook vreselijke omstandigheden in ziekenhuizen mee gemaakt maar de mensen daar zijn down en maken er zelf ook niet het beste van. Terwijl wij hier mensen zagen lachen en samen zagen praten die ook in een vreselijke situatie verkeerde maar probeerde er iets van te maken. Dit maakt een groot verschil voor de sfeer in zo'n ziekenhuis!

Na Kratie zijn we met een tussen stop door gereist naar Siem Reap waar we op het moment zijn. Bij Siem Reap in de buurt kan je de tempels van Angkor bezoeken.
Voor degene die geen idee hebben waar ik het over heb een snelle uitleg, voor de enthousiastelingen: even googlelen!
De tempels van Angkor komen uit ongeveer het jaar 800 en zijn toen gebouwd door koningen van een enorme beschaving om hun macht en geloof te uiten. In de oorlog met de Mongolen is deze beschaving ten onder gegaan en zijn de tempels opgeslokt door de jungle. Begin 1900 zijn deze her ondekt door Franse kolonisten die diep onder de indruk waren van de techniek, sierlijkheid en stevigheid van de tempel. Op dat moment zijn ze begonnen met de restauratie van sommige tempels ,maar dit werd verstoord door de oolog in Cambodja en in de dus vrij recent zijn ze voor de tweede keer begonnen met het restaureren van de tempels. Dit proberen ze op een zo autenthiek mogelijke manier te doen en sommige templs laten ze geheel met rust.
Op dit moment worden de tempels van Angkor "de parels van Azie" genoemd en zijn ze erg populair onder zowel nationale als internationale touristen.
Wij hebben ons hier 1 dag laten rondrijden door een "Tuk Tuk". Dit is nodig door het enorme oppervlakte waarop de tempel gebouwd zijn. Hier om Siem Reap heen zijn de meeste en grootste tempels gevonden maar zelfs in Thailand en Vietnam staan nog tempels uit deze tijd en van deze beschaving.
Vincent en ik hebben er erg van genoten en waren inderdaad onze de indruk maar ook al zijn er mensen die er een week spenderen, wij waren na een bloedhete dag toch wel uitgetempeld!

Morgen nemen wij de bus van hier naar de grens met Thailand om dan of gelijk door te reizen naar Bangkok of eerst nog een bezoek te brengen aan een nationaal park. Hier zijn wij nog niet helemaal uit maar we laten het jullie weer weten.
Vanaf 7 April zitten wij in ieder geval voor ongeveer een week aan de Thaise kust om daar Vincent's moeder en Nanny te ontmoeten. Dus daar kijken we erg naar uit!

Liefs Vin en Fre

• 02 April 2006 - 08:53

Johan:

Hoi wereld reizigers, wat een leuke verrasing dat jullie in europa terecht gaan komen. Plekken en plaatsen die ik kan herkennen. Prachtig de tempels (even gegoogled) en
    vanuit een regenachtig Hoofddorp een warme groet.

• 02 April 2006 - 09:46

Harry En Jeannette:

Dag Frederique en Vincent,
    Wat leuk dat jullie je wereldreis op deze wijze willen afronden, daar waar jullie zijn gestart. Ik hoop voor jullie dat het allemaal zo mag lukken maar dat horen en lezen we vast nog wel. Ik begreep uit Moldavie dat ze jullie nog weleens missen en zeker niet vergeten zijn dus dit is vast een hele leuke verrassing voor hen.
    Ik wens jullie eerst in de hitte van Azie nog veel kijk en beleef plezier toe en tot horens of mails.

• 02 April 2006 - 09:54

Nanny:

Ha jongelui, prachtige verhalen weer en schitterende foto's! Even dacht ik dat jullie snel naar huis wilden om je mooie nieuwe huis te gaan bewonderen, maar dus eerst terug naar waar het begon. En dan naar huis op de brommer met een fiets aan de hand? We verheugen ons zeer op een weekje samen optrekken met jullie, de eerste pakjes om mee te nemen zijn al gearriveerd. Tot volgende week dus maar, hartelijke groeten, Nanny

• 02 April 2006 - 18:34

Karina:

Jongens wat een verrassing, leuk dat jullie je reis eindigen in Moldavie, daar is het tenslotte allemaal begonnen. En Fre jij zegt dat je nog niet weet hoe jullie terug moeten, maar wat dacht je van de fiets!!! Het rijwielpaleis kan wel wat 'schone' fietsen gebruiken, want de bloemenzaak Margriet op de Voorheuvel is helemaal afgebrand en ook het rijwielpaleis heeft rook- en waterschade... Toch up to date nieuws uit Zeist hihi! Nou heeeel veel plezier en maak nog meer supermooie foto's! Heel veel liefs & xxxxx Karina

• 02 April 2006 - 18:37

Annet Dane:

Ik ben niet geschockeerd, wel verrast!
    Wat een moed!
    Ga je weer op de fiets van Moldavië naar Nederland?
    In Moldavië zullen de opa's en oma's heel blij zijn als ze dit horen.
    Groet van Annet Dane

• 03 April 2006 - 08:59

Margriet:

Lieve Vin en Fred,
    Wel verrassend maar niet geshokkeerd hoor!! Ik vind wel dat jullie dan vanuit Moldaviee ook op een ludieke manier thuis moeten komen, bv op de step of met een kruiwagen?? of wat dacht je van een ezel met een huifkar?? We horen het wel tzt.Ik ben nog steeds trots op jullie!! Prachtige foto,s, ik kan me niet goed voorstellen dat we dat over een paar dagen met eigen ogen kunnen zien.We verheugen ons er erg op.Goeie reis naar Thailand en tot zondag? heel veel liefs van mama.

• 03 April 2006 - 09:46

Charlotte:

Hallo lieve mensen,
    Geschockeerd? nee, verrast? ja! Top idee! Barcelona lijkt me top, werken in Frankrijk lijkt me een hele goede keuze en dan met brommertjes naar Moldavie....ik ben benieuwd, het klinkt harstikke goed! Ik kan me voorstellen dat jullie terug willen naar Moldavie, en he...daar staan de fietsen volgens mij ook nog. Zullen we mams vragen of ze de fietstassen even terugstuurt naar Moldavie ;-) ?
    Ik zou zeggen, geniet met volle teugen!

Een heel dikke knuffel voor allebei!