Xi'an en Tai Shan
Door: Vin en Fre
14 Februari 2006 | China, Xi'an
Momenteel zijn we in Xi'an en zitten we te wachten tot onze trein vertrekt richting Chengdu. Xi'an is een redelijk grote stad die bekend is door de opgraving van honderden terracotta soldaten.
We haden er om eerlijk te zijn iets meer van verwacht,mede doordat het de op twee na grootst attractie van China is (achter de Muur en De Verboden Stad) maar het viel ons wat tegen. Maar toch leuk om er geweest te zijn.
Na Beijing zijn we naar Tai Shan gegaan om daar de meest beklommen berg ter wereld te beklimmen. Nou ja klimmen... het is eigenlijk een trap die 6600 treden omhoog naar de top loopt.Op de trap was het een drukte van belang omdat behalve de toeristen ook de Chinezen zelf er een uitdaging in zien om omhoog te lopen. We hebben halverwege de berg overnacht in een hotel dat het voor elkaar had gekregen om de aangename buitentempratuur om te zetten in binnenshuize vrieskou! Zodoende hebben we met al onze kleren aan en twee dekbedden over ons heen de nacht daar doorgebracht. Maar het uitzicht en de Zonsopgang (die ik helaas gemist heb) waren volgens Frederique zeker de moeite waard.
In Xi'an hebben we het lantaarn festival meegemaakt ( dit is 15 dagen na het chinese nieuwjaar) en hield met name veel vuurwerk in.
In Chengdu hopen we kennis te gaan maken met Panda's ( Frederique's favoriet) en gaan we kijken of we wat meer natuur kunnen zien in plaats van steeds de steden.
De winterjassen die we nog steeds aan en bij ons hebben worden bijna overbodig en staan op het punt weggeven te worden en ingeruild te worden voor een The North Fake zomerjas.
Het Chineze eten is goed te eten al vinden we ontbijten met rijst net een stap te ver gaan en gaan we stug door met de boterhammen met Pindakaas.
We zijn nog niet in het bezit van een Vietnamees visum, maar hopen deze in Kunming te kunnen bemachtigen al dreigen we met alle plannen en leuke tips en ideeen van andere reizigers een beetje in tijdnood te komen.
We houden jullie weer op de hoogte en bedankt voor alle bezorgde reactie op ons bus-verhaal.
Liefs Vin en Fre.
14 Februari 2006 - 09:16
Johan:
Lieve twee, vanuit Hoofddorp een bemoedigende groet, veel plezier, en op afstand geniet ik met jullie mee ! -
14 Februari 2006 - 11:15
Harry EnJeannette,:
Goeden dag dat is niet mis zoveel terden op het ziet er op de foto's allemaal erg leuk uit.
Ik vraag me wel af ofdat ook zo is als het koud is?
geniet nog wat van een toch heel andere wereld zo te lezen en te zien.
Veel groeten uit Wierden. -
14 Februari 2006 - 11:31
Yvette:
ha lieve twee,
leuk om te lezen dat jullie je nog prima vermaken.het lijkt me een hele klim al die trappen, maar de foto's zijn erg leuk.
hier is alles goed.
hopelijk lukt het jullie om een vietnamees visum te bemachtigen zodat jullie straks weer verder kunnen en dan op naar het goede en mooie weer, stuur dan ook maar een beetje deze kant uit.
we gaan vrijdag naar zwitserland en hopen op een dik pak sneeuw.
tot gauw mails maar weer.
veel liefs van ons -
15 Februari 2006 - 10:16
Jeannette:
Ha lief duo!
Jullie chinees helder rode site komt goed over hoor en wat een prachtige foto's zeg! De foto van de opgraving van de soldaten en de foto van het fruit vond ik wel heel bijzonder. Niet te vergeten dat jullie dat allemaal in het echie zien, geweldig! Dat de winterjassen weggaan betekend dus dat de temp daar aangenaam is, maar wat vinden jullie aangenaam na zoveel kou? Succes met jullie Vietnam-visum, moet wel lukken als visumbematichtigers/
ervaringsdeskundigen toch? Een prachtvolle kennismaking met de Panda's gewenst.
Liefs uit Zwolle -
15 Februari 2006 - 12:19
Meindert & Mariet:
Dag Fréderique en Vincent,
Dank voor alle berichten waarmee jullie ons op de hoogte houden van jullie omzwervingen. Wat een fantstische ervaring doen jullie op. We genieten ook erg van de foto's die jullie meesturen; heel mooi! Zijn jullie je winterjas al kwijt? Het weer is hier vandaag onstuimig, storm- en regenachtig. Intussen zwelt in onze omgeving de carnaval al aan; nog anderhalve week en het brandt los. Volgende week komen Paulien en Jacob een paar dagen bij ons; daar verheugen we ons op. Ank wou met de kinderen carnaval komen vieren, maar daar is wat tussen gekomen. Mariet is aan 't wennen aan het bestaan als vutster; dat gaat wel lukken. 6 Maart gaan we veertien dagen op bezoek bij mijn broer en schoonzus in Florida. Dus zonnecrème, boeken en zwemspullen mee - een goed vooruitzicht. Veel plezier op jullie verdere reis en bij de komende ontdekkingen. We blijven benieuwd. Veel groeten. -
15 Februari 2006 - 17:25
Loekie En Wouter:
Een dikke knuffel! -
15 Februari 2006 - 18:37
Margriet:
Lieve Vincent en Frederique,
Heb weer genoten van jullie foto,s en verhalen. Heb je al iets van dat fruit geproefd Vin?? kan me nog herinneren dat je vroeger alleen maar bananen als fruit wilde eten! Moeten we nog nieuwe pindakaas meenemen? of iets anders? hoor het wel. De reis is betaald, nu nog even sparen voor wat zakgeld!
Hoe warm is het daar op dit moment?
Hier alles prima! Goeie voorzetting van jullie reis maar weer, we kijken uit naar de volgende avonturen.
heel veel liefs van mama. -
16 Februari 2006 - 21:00
Kees:
Hallo vinc en Free
Het blijft genieten van jullie foto's en verhalen. Ik blijf jaloers, wat kan ik daar toch aan doen. Maar als ik eenmaal daar zou zijn, zou ik zeker mijn tijd niet verslapen en de zonsopgang missen ???
Wij hebben hier ook niets te klagen. Als opa en oma hebben we net een lekkere ski vakantie achter de rug en maken we grootse plannen om in juni naar Canada te gaan. Dus als jullie nog een stukje om willen reizen, jullie zijn van harte welkom.
Jullie moeten de groeten hebben van Ali en luuk en natuurlijk van hermientje en ikke.
Goede reis en pas goed op jullie zelf