Op naar Beijing.
Door: Vin en Fre
01 Februari 2006 | China, Beijing
We zijn weer terug in de bewoonde wereld, na 4 dagen met acht mensen in een tent in de middel of nowhere te hebben gezetten, zijn we voor een dagje terug in Ulaan Baatar.
Zo als de titel al verraad gaan we morgen op weg naar Beijing (Peking). We zijn erg benieuwd wat we er van vinden, horen namelijk verschillende verhalen van mensen die we hier ontmoeten. Maar de beste manier om er een mening over te vormen is natuurlijk door er een kijkje te gaan nemen.
Beijing schijnt ongeveer dezelfde oppervlakte te bestrijken als heel Belgie dus er zal genoeg te zien zijn.
De verdere reisplannen staan nog niet helemaal vast maar zeker is dat we vanaf Beijing afzakken naar beneden (misschien Tibet?!) om rond begin April mijn moeder en vriendin in Thailand te ontmoeten.
Onze excursie naar het platteland van de afgelopen 4 dagen was niet geheel het hoogtepunt van de reis zoals we dat verwacht hadden, maar desondanks een erg leuke ervaring. We zijn zaterdag door de huisbaas, samen met een Japanse toerist, bij de Ger (tent) afgezet. In tegenstelling tot onze eerste excursie was het landschap wat eentonig ,maar toch adembenemend. Ook was het geen Ger kamp , maar 1 Ger met in de wijde omgeving op wat paarden en koeien na geen levend wezen te bekennen. Onze gast familie bestond uit 5 personen: vader,moeder, twee dochters (9 en 11) en een inwonende oom. Samen met ons en de Japaner dus acht personen. Op zich gezellig maar weinig privacy. Het was te koud om ver te gaan wandelen en ook het landschap was niet erg uitdagend daarvoor. (zover als je kon kijken vlakte afgewisseld met heuvels)
Dus hebben we ons met name bezig gehouden met lezen en proberen te communiceren met ons gastfamilie, wat maar matig lukte.
Zaterdag hebben we niet ondernomen en gingen we al rond half 9 onder de wol op aandringen van ons gastgezin.(wij in de drie bedden die de Ger rijk was en zij op de grond)
De volgende dag verstreek ook zonder noemenswaardige bezigheden.( het beloofde paardrijden bleef helaas uit). S'avond (oudjaarsavond) werden we voor het eerste een beetje betrokken bij het gezin en hebben we gezamelijk (normaal aten eerst wij en dan zij) gegeten en gedronken met allerlei daarbij horende rituelen. Dit was erg leuk!
Wederom gingen we bijtijds onder de wol omdat we de volgende dag om 6 uur op moesten staan. Op verzoek mocht ik gelukkig op de grond slapen zodat ik mijn benen een beetje kon strekken s'nachts (de bedjes waren voor mij wat aan de korte kant). Toen we de volgende ochtend om half zeven startklaar zaten in de hoop dat we iets zouden gaan doen ,bleek het gewoon traditie te zijn om om 6 uur op te staan om vervolgens weer de halve dag lezend in de Ger door te brengen.Om twaalf uur kwam er eindelijk leven in de brouwerij en gingen we te paard naar een familie 15 kilometer verderop om hen gelukkig nieuwjaar te wensen. Frederique werd op een paard op sleeptouw gezet met een veel te klein zadel, zodat ze zich nergens aan vast kon houden. Voor haar was de lol er dus al snel af. Na ongeveer 20 minuten bij de familie te zijn geweest gingen we terug naar onze eigen Ger om daar te wachten op eventueel bezoek. Om 8 uur s'avonds kwam er eindelijk wat bezoek. En werd er weer gezellig gegeten en gedronken. Rond 11 uur was de rust weer gekeerd en konden we gaan slapen. Dinsdagochtend weer lezend doorgebracht tot om 1 uur een chauffeur ons kwam halen volgens afspraak, maar de familie wilde graag nog even op bezoek ergens en nu er een auto voor stond wilde ze daar graag gebruik van maken. Dus hebben we nog 2 uur zitten wachten tot onze chauffeur terug was voordat we terug naar Ulaan Bataar mochten.
Achteraf gezien was het een leuke ervaring maar we hebben ons beiden zelden zo verveeld als die 85 uur die Ger.
Ons plan is om zomers nog eens terug te komen zodat je er zelf op uit kunt en buiten kunt verblijven (iets wat met - 28 C s'nachts nu niet ging) Want het land zelf is echt schitterend!!!
We laten weer wat van ons horen als we in Beijing zijn! Tot dan en namens ons nog een gelukkig chinees nieuwjaar.
Liefs Vin en Fre.
01 Februari 2006 - 07:59
Charlotte:
Hallo reizigers,
Ik kan me zo voorstellen dat het een teleurstelling was dat het zo saai was. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk een unieke ervaring (en heb je kans gezien dat ene boek dat je eigenlijk al lang wilde lezen, uit te lezen ;-) )! Beijng lijkt me ook een leuke plek om naar toe te gaan. Heb ik aardig wat over gelezen. Tibet is natuurlijk helemaal interessant...wie weet komen jullie Brad Pitt nog tegen ;-). Nee hoor, zonder gekheid....heel veel succes en plezier met het vervolg van de tocht.
Dikke knuffel -
01 Februari 2006 - 08:54
Harry En Jeannette:
Ha lief duo!
Hoeveel boeken hadden jullie bij je? Jammer dat jullie je zo verveeld hebben. Maar gelukkig zijn jullie goed uitgerust om weer iets nieuws te ondernemen! Beijing zal vast het nodige van jullie vergen. Hopelijk gaat de reis voorspoedig en krijg je geen problemen bij de grens. Geniet met volle teugen van Beijing. Als het liedje van Katie Melua - Nine million bicycles in Beijing gedraaid wordt op de radio, zullen we aan jullie denken. We horen weer van jullie.
Liefs van ons -
01 Februari 2006 - 17:46
Margriet:
Lieve Vincent en Frederique,
Allereerst maar weer een gelukkig nieuwjaar op zijn chinees!! Ik hoop dat jullie volgende tocht wat boeiender verloopt.dat de temperaturen langzaamaan wat zullen stijgen!! We kijken er erg naar uit om jullie te komen opzoeken. heel veel reisplezier samen, geniet van de omgeving en van elkaar. Ik ben trots op jullie hoor! Hier is alles prima, heel veel liefs van mama. -
01 Februari 2006 - 18:14
Yvette:
Hallo lieve twee,
jammer hoor dat het zo tegen viel, maar ja ook wel weer een ervaring op zich..hopelijk brengt Beijng meer geluk en avontuur, fre ben je al bijgekomen na het paardrijden en vin inmiddels 20 cen kleiner door de bedden? hoe lang duurt de reis naar Beijng ongeveer? hier is alles goed hoor, druk met werken, maar wel erg leuk.
leuk dat mama en nanny jullie komen opzoeken, weer iets om naar uit te kijken, alvast veel plezier samen en de temperatuur is daar wellicht veel aangenamer als nu.en dat is ook niet verkeerd. Bedankt voor jullie leuke ecard, levi vond hem ook erg leuk, en zijn handje geneest prima gelukkig. in maart hebben we nog weer een uitgebreide echo dus we zijn benieuwd. we houden jullie wel op de hoogte.
nou alvast een goede reis verder en op naar meer avontuur en uitgerust zijn jullie nu zeker wel. en natuurlijk ook voor jullie een gelukkig chinees nieuwjaar samen.
veel liefs van ons allemaal -
02 Februari 2006 - 00:25
Eelko:
ha vince en freek.
Altijd al gedacht dat die mongolen feest beesten waren. Echt veel ruimte om de tijd te doden met elkaar leek mij ook niet in zón tent!
Ik hoop dat het vervolg beter is. Hier is een heel mooi liedje over bejing een hit, gaat over fietsen dus de avondturen wachten dunkt mij zo.
Ik vind de foto's wederom mooi.
Tot hores
Groet eelko -
02 Februari 2006 - 10:47
Nanny:
Hallo reizigers!
Prachtige foto's weer, hebben jullie daar al eens een wolk gespot? Het landschap lijkt wel volledig geasfalteerd zo galdjes! Waar leven die mensen dan van? Hingen die de hele dag ook maar wat rond hun Ger? Spelen met de gameboy? Heuvels asfalteren? In Nederland alles nog bij het oude, hoewel het nieuwe zorgstelsel zorgt voor enorme administratieve overlast. Maar mensen veranderen er niet van, gelukkig worden ze nog altijd een beetje ziek af en toe, en zal het met de dokters in het land ook wel weer goed komen!
Hartelijke groeten, veel plezier in China. Nanny -
02 Februari 2006 - 11:58
Monique!:
Wat een coole fotoos weer!
Ziet er goed (maar koud...) uit!!!
Gaat het goed met jullie...niet ziek en lekker eten?
Kiss -
05 Februari 2006 - 16:08
Mariecke:
hee vincent, ja ik zie je denken, mariecke?? ja, idd, je leest het goed! je moeder en nanny waren hier vandaag ff op bezoek en zo hoorde we van jullie reis en hebben we ook jullie site gekregen. dus vandaar, haha! wat super dat jullie dit allemaal doen, klinkt geweldig! ik ga volgende week nr ghana, ewout zit daar nu voor 7 maanden voor vrijwilligerswerk en dan laat ik de kans natuurlijk niet schieten om ff langs te gaan. heel veel plezier nog op jullie reis, jullie zijn een stel bofkonten dat je dit mag meemaken! groetjes en liefs uit Enter, Mariecke -
06 Februari 2006 - 15:59
Daphne:
Hoi hoi!!
Leuk verhaal weer! En leuke foto's! Lijkt me wel erg koud daar!! Alle tenen zitten er nog aan???
Echt tof wat jullie aan het doen zijn, vet spannend lijkt het me ook!! Heel veel plezier nog en ik wacht weer op het volgende verhaal!!
Groetje, Daphne. -
06 Februari 2006 - 21:16
KEES:
Hoi Vincent en Frederiek
Ik zie ons nog zo zitten in de stromende regen in Berlijn en nu dan eindelijk BEING of Peking.
Wat een ervaringen!! Ik blijf jaloers op jullie.
Ik ga nu naar mijn eigen GER (hermientje) en drink een lekker wijntje.
Zorg goed voor jullie zelf...wij denken aan jullie.
vrgr Hermien en Kees