De eerste week - Reisverslag uit Fort William, Verenigd Koninkrijk van vinenfre - WaarBenJij.nu De eerste week - Reisverslag uit Fort William, Verenigd Koninkrijk van vinenfre - WaarBenJij.nu

De eerste week

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

18 Augustus 2007 | Verenigd Koninkrijk, Fort William

Hallo Allemaal,

We zijn inmiddels aardig gesetteld in ons huis in Fort William. We hebben de indeling van onze huisbaas een beetje veranderd zodat het er niet alleen leuk uit ziet maar ook werkelijk bewoonbaar is. Het contract is ondertekend en dit is nogal streng (geen gaatjes boren etc) laat ik nou net het afgelopen half jaar gereedschap gespaard hebben waaronder een enorme klopboor!! Dus we moet maar gauw gaan uitkijken naar een huisje waar we naar hartelust kunnen gaan klussen.
De reis vanaf de boot ging eigenlijk voorspoedig en ook de overtocht zelf was erg rustig.
Margriet en Nanny hebben ons nog vanaf het puntje van IJmuiden uit gezwaaid. Er waren maar weinig mensen op de boot dit keer waardoon wij heerlijk van het casino en entertainment op top niveau konden genieten J.
Na al ons kleingeld te hebben verspild aan de gokapparaten op de boot ( goed plan hoor Jorick! ).Zijn we gaan slapen en voor we er erg in hadden werden we gewekt door kapitein Olsen om te zeggen dat we er waren.

We zijn afgelopen week bezig geweest met allerlei dingen regelen en dat gaat langzamer dan verwacht. Een telefoonlijn bevoorbeeld kun je alleen aanvragen via de telefoon.....???, nu hebben we wel een mobieltje, maar twee keer een uur in de wacht staan en vervolgens naar de Woolworths te moeten om het beltegoed op te waarderen is niet erg handig.
Gelukkig hebben we een telefooncel tegenover ons huis en is het na anderhalf uur blauw bekken voor ons huis gelukt om een telefoon aan tevragen, dus als het goed is zijn we vanaf maandag te bereiken op nr: 0044-(0)1397 705918

Ons volgende project was de televisie we hebben een schotel en een televisie maar geen kast wat deze 2 zou moeten verbinden. Gelukkig werkt de klantenservice van Sky wel effectief maar zijn ze erg druk en kunnen ze pas volgende week vrijdag het kastje komen plaatsen.

Dan staat internet nog hoog op ons lijstje maar daarvoor moet je telefoonlijn hebben en als je die aangesloten hebt kun je breedband internet bestellen, dus dat gaat maandag gebeuren.
(hopelijk). Tot die tijd stimuleren we de plaatselijke economie door het internetcafe dagelijks te bezoeken. Eigenlijk hebben we helemaal geen tijd om te gaan werken voorlopig.

Gisteren zijn we met een enorme boodschappenlijst richting Glasgow gegaan om daar de IKEA onveilig te maken. Ons huisje huren we gemeubileerd, maar om het komende half jaar in een bed te slapen van 120cm breed zagen wij niet zo zitten. Ook het minimalisme dat de huisbaas constant laat terugkomen in het interieur blijkt wel ruimtelijke te ogen maar niet echt praktisch te zijn.
Met een nieuw bed, een kastje, wat stoelen en een enorm 2 persoonsmatras (160cm heerlijk!) zijn we gisteravond terug gekomen (3 uur heen, 3 uur terug) nu maar hopen dat alle schroefjes, sleuteltjes etc erbij zitten.
Ons huisje ziet er inmiddels gezellig uit en dat is maar goed ook want gezien het Schotse weer zullen we meer binnen zitten dan buiten. Al gaan we morgen een poging wagen om het omliggende landschap te bewonderen middels een stevige wandeling

Tot zover ons eerste week, we verwachten ergens volgende week aan de slag te moeten en zullen jullie op de hoogte houden

Tot dan,
Liefs Vin en Fre

• 18 Augustus 2007 - 13:44

Echtpaar Peeters :

He lieve Vin en Fre,

Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen!
    Als ik jullie verhaaltje zo lees denk ik dat alles wel in orde gaat komen!
    Veel plezier bij het in elkaar zetten van de meubeltjes en ook alvast veel succes met jullie eerste werkdag...spannend!!!

Wij zijn ondertussen ook al druk bezig met het inpakken van onze "troep".
    6 september vertrekken we om 7 uur s morgens en we komen 4 december (jaja op Vin zijn verjaardag! ) al weer terug voor de feestdagen!

Tot horens Veel liefs van El en Jo

• 18 Augustus 2007 - 13:52

Christel:

Ha lieve Schotlandflappies!!

Wat leuk om wat van jullie te horen. Nu kunnen we over zeeen en zeeen en nog een zee extra communiceren.
    Huisje ziet er helemaal leuk uit op de foto! Ben benieuwd, als jullie nog even terug geweest zijn kom ik heel gauw.
    Mochten jullie naast al t geklus nog tijd vinden om toch te gaan werken, heel veel succes! Ik duim voor niet al te veel spoedgevallen in de eerste week, kunnen jullie nog beetje aan het schotse accent wennen;) Dikke knuffel, Chris

• 18 Augustus 2007 - 14:06

Charlotte:

Hallo lieve mensen,

Leuk om van jullie te horen, ik ga jullie vanavond of morgen even bellen om bij te kletsen! Fijn zo'n een groot bed, 120 cm.....tja met Freek in 1 bed is dat echt te klein ;-)..... Sorry lieve zus, even een grapje tussen door. Ik ben blij dat jullie van jullie huisje ook echt een thuis aan het maken zijn. Geniet ervan! Dikke knuffel.

• 18 Augustus 2007 - 15:59

Maria En Opa:

Hi Vin en fre

Wij hebben net jullie berichtje gelezen op de computer en opa zat naast me dus die heeft alles gehoord.
    Nu gaan we nog even de foto's bekijken We wensen jullie veel plezier in het koude schotland

gr maria en opa

• 18 Augustus 2007 - 20:35

Loekie:

Wat ziet het er allemaal mooi uit! Ik ben benieuwd hoe het leven in schotland jullie zal gaan bevallen! Liefs uit Israel!

• 19 Augustus 2007 - 10:04

Pappa:

Leuk die foto's en impressie van jullie belevenissen. Echt om een inzicht te krijgen en mee te leven met jullie. Bedankt!

• 19 Augustus 2007 - 15:24

Arend En Syl :

Ha lieve avonturiers

Fijn dat jullie op je plekje zijn daar.
    We houden jullie belevenissen in de gaten!
    Wij hebben inmiddels onze schuur en keuken aan de buitenkant bekleedt met hout, om een blokhut gevoel te creeeren, voor de winter die al niet zo heeel ver weg meer lijkt hier in Nederland. We zijn nu bij papa en Jeannette, oma en Bea zijn net weg en de mosselen staan beneden klaar!
    Veel plezier en succes daar, we hopen nog veel te horen!

Liefs Arend en Syl

• 19 Augustus 2007 - 18:48

Yvette:

lieve twee,

fijn dat jullie zijn aangekomen
    en succes met knutselen
    en veel sterkte met jullie werk
    hier alles goed, ben weer aan het werk
    en van de week een traktatie maken voor de eerste keer een verjaardag op zijn schooltje donderdag!!
    tot mails
    liefs Yvette

• 20 Augustus 2007 - 06:40

Harry:

Dag Vin en Fre,

Fijn dat jullie reis zo voorspoedig verliep, zo te lezen jullie fortuin minder maar goed een flitsende start met gelijke al weer herinrichting van de woning het is wat.
    Veel plezier in het verkennen van de omgeving en ik hoop dat jullie binnen kort ook prettig aan de slag kunnen.
    gr. Harry

Wij zijn Vincent (26) en Frederique (21). We zijn beiden verpleegkundigen en en hebben eind Juli onze baan op gezegd om wat meer van de wereld te zien. Allereerst zijn we op 1 Augustus op de fiets naar Moldavie vertrokken (zie ook www.fietsenvoormoldavie.nl) en hebben daar twee maand vrijwilligers werk gedaan. Vandaar uit zijn we naar de Oekraine en Rusland vertrokken met het plan om verder te reizen door Mongolie,China en Zuid Oost Azie.22 Mei vliegen we terug naar Europa om de zomer maanden wat bij te verdienen op een camping in de Dordogne.1 September willen we dan per brommer wederom naar Moldavie gaan om te kijken hoe het met het project daar gaat. Als alles meezit zijn we voor oud en nieuw weer thuis. Inmiddels zijn we weer terug in Moldavie en de brommer is een auto geworden maar verder zijn de plannen ongewijzigd.