Derde klas reizen ! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van vinenfre - WaarBenJij.nu Derde klas reizen ! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van vinenfre - WaarBenJij.nu

Derde klas reizen !

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

03 Mei 2006 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal!

De grens oversteek van Laos naar Thailand ging erg soepel.
Dachten wij s'ochtends nog dat we die dag meerdere lokale busjes moesten nemen om de grens over te komen bleek later dat er gewoon 1 direkte luxe air-con bus was die van Pakse (Laos) naar Ubon (Thailand) reed. Dit was precies de plaats waar we heen moesten omdat vanuit Ubon de trein naar Bangkok vertrok!

Na een middag in de bus hebben we in Ubon snel een slaapplek gezocht en hebben we de volgende dag de op drie na grootste stad van Thailand bekeken. Erg levendig en groot maar weinig sfeervol, toch hebben we er een leuke dag gehad en gingen wij die middag vrolijk naar het station om een kaartje te kopen voor de nachttrein naar Bangkok die twee uur later zou vertrekken. Op de een of andere manier dachten we dat we voor deze trein niet een dag van te voren een kaartje zouden moeten bemachtigen maar dit bleek echter wel het geval. De slaap coupes zaten vol en er waren ook geen tweede klas stoelen meer. We hadden de keuze; wachten tot de volgende avond en een air-con coupe nemen die duur was, diezelfde avond in de derde klas reizen of een geheel andere optie, met de bus. Aangezien ons leven ons lief is gingen niet voor de bus optie. Dus na even in de trein gekeken te hebben hoe de derde klas eruit zag gingen wij voor deze optie. En ja hoor....de wagon die wij bestudeerd hadden was de tweede klas en dus niet ons lot voor die nacht. Elf uur lang op een klein plastic bankje met twee mensen tegenover ons zodat er geen beenruimte meer over was. De ramen wijd open en de lichten aan zodat ik die nacht een groot gevecht had met alle rondvliegende en op mij landende insecten. Kortom een brakke nacht! Helemaal als je daarna zo vroeg in Bangkok aankomt dat er nog geen slaap gelegenheid open is en als ze dan open gaan allemaal vol zitten en je een veel te dure moet aannemen!
Maar vannacht in de trein, tussen de rugpijn van het zitten en mijn gevecht met de insecten door dacht ik even, ja wat zeur ik nou, we zijn op onze reis genoeg lokale mensen tegen gekomen die een trein kaartje naar hun eigen hoofdstad niet eens konden betalen terwij wij de halve wereld rondreizen. Op de vraag waarom niet werd ons dan verteld dat de trein kaartjes te duur waren. Dus ik mag blij zijn dat wij samen op welke manier dan ook over de wereld kunnen reizen! En eigenlijk ben ik nu al weer vergeten hoe beroerd dat bankje zat!

Vandaag en morgen vermaken wij ons hier nog om de dag erna samen met onze net gekochte snorkels richting Ko Samui te vertrekken. Een eiland in het zuiden van Thailand waar je geweldig kan snorkelen!

Tot het volgende verslag!

Liefs Vin en Fre

• 03 Mei 2006 - 12:33

Loekie:

En het kan altijd erger, ik heb laatst 45 uur gereisd met mijn benen bijna in mn nek! Ha, maar inderdaad, nu kan ik er zelfs om lachen en de air-con bus ritjes zijn toch ook een beetje suf!

Moet heerlijk zijn om weer gewoon eens lekker te snorkelen en 'de tijd' te hebben om van de zon te genieten! Enjoy!

• 03 Mei 2006 - 17:33

Margriet:

lieve Vin en Fre,
    Ik kan me voorstellen dat dat een vermoeiende reis was, maar inderdaad waar zeur je over?? na een goede nachtrust ben je dat immers weer vergeten??
    Ik wens jullie heel veel snorkelplezier op hetvolgende tropische eiland! we zien de plaatjes weer tegemoet. Hier alles prima, ook wat betere temperaturen inmiddels gelukkig.
    heel veels liefs, mama.

• 03 Mei 2006 - 19:57

Harry En Jeannette:

Ha lieve twee!
    Wat een avontuur zeg, jullie beleven werkelijk iedere keer wat en ook nog erg gevarieerd, nooit het zelfde! Prachtig om te lezen. Wat jullie trouwens bespaard hebben om derde klas te reizen en niet met zo'n dure air-con coupe hebben jullie gebruikt voor zo'n dure slaapplek. Wat zullen jullie,na die rit,daar volop van genoten hebben! Het gaat jullie toch inderdaad allemaal goed, fijn dat het ook zo beleefd wordt. Veel succes met jullie snorkels. Pas goed op elkaar. Liefs van ons

Wij zijn Vincent (26) en Frederique (21). We zijn beiden verpleegkundigen en en hebben eind Juli onze baan op gezegd om wat meer van de wereld te zien. Allereerst zijn we op 1 Augustus op de fiets naar Moldavie vertrokken (zie ook www.fietsenvoormoldavie.nl) en hebben daar twee maand vrijwilligers werk gedaan. Vandaar uit zijn we naar de Oekraine en Rusland vertrokken met het plan om verder te reizen door Mongolie,China en Zuid Oost Azie.22 Mei vliegen we terug naar Europa om de zomer maanden wat bij te verdienen op een camping in de Dordogne.1 September willen we dan per brommer wederom naar Moldavie gaan om te kijken hoe het met het project daar gaat. Als alles meezit zijn we voor oud en nieuw weer thuis. Inmiddels zijn we weer terug in Moldavie en de brommer is een auto geworden maar verder zijn de plannen ongewijzigd.