Regenseizoen ! - Reisverslag uit Vientiane, Laos van vinenfre - WaarBenJij.nu Regenseizoen ! - Reisverslag uit Vientiane, Laos van vinenfre - WaarBenJij.nu

Regenseizoen !

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

29 April 2006 | Laos, Vientiane

Hallo allemaal,

Op het moment zitten wij in Zuid-Laos en begint het erop te lijken dat het regenseizoen helaas vroegtijdig is los gebarsten. Officieel (volgens de boeken) moet deze beginnen tussen mei en juni maar we hebben de afgelopen dagen al niets anders als regen gezien, en dan hebben we het niet over kleine miezer buien. Dus misschien is het dit jaar wat eerder van start gegaan. De eerste dagen was het wel lekker, het koelt wat af als het regend maar het is nog lang niet koud en dus niet erg om nat te worden. Maar nu begint het toch wat te vervelen.
Morgen verlaten we Laos dan ook. Dit is niet alleen door de regen maar ook omdat Laos voor ons niet zo heel veel te bieden heeft. De natuur is mooi en de mensen zijn aardig maar verder is er gewoon weinig. Niet erg, want het is daardoor weer een heel ander land als de rest van de landen die we bezocht hebben maar dit zorgt er wel voor dat we het hier snel gezien hebben en weer verder willen naar een andere bestemming.
Tijdens ons vorige verslag waren wij in Vientiane, de hoofdstad. Hierna zijn wij naar het noorden gereist (waar de meest recente foto's van zijn) en daarna terug naar Vietiane om door te gaan naar het zuiden, Pakse, waar we nu zitten. Pakse is een klein dorpje (voor hier een redelijke stad) dat ligt aan een hoger gelegen plateau met prachtige natuur. Vin en ik hebben gister een brommer gehuurd, zijn de omgeving gaan bekijken en hebben adembenemende watervallen gezien, echt super!

Ook heeft Pakse een grens overgang met Thailand die we morgen zullen oversteken. Het plan is om eerst weer naar Bangkok te gaan (alle vervoer in Thailand gaat via Bangkok) om dan verder naar het zuiden te trekken. We willen nog naar een eiland in Thailand om te snorkelen en daarna gaan we naar Maleisie. Omdat we nu wat minder tijd in Laos besteden kunnen we w.s. wat meer van Maleisie bekijken en dat vinden wij beide erg leuk!

We hebben nog ongeveer een maand in Zuid-Oost Azie, dat klinkt misschien als een lange tijd maar voor ons lijkt het einde echt al heel dichtbij. Maar we hebben nog genoeg plannen om onze laatste weken hier goed te besteden en zullen onze tijd in Azie dus goed afsluiten!

Hoop dat alles goed is met iedereen!?

Liefs Vin en Fre

• 30 April 2006 - 09:21

Harry En Jeannette:

Lieve twee!
    Na een rustige tijd nu dus weer op avontuur. Gelukkig dat jullie zo positief zijn over Laos ook al is er weinig te beleven. Op naar Maleisie dus. Jullie hebben in de loop van de tijd al aardig wat motor/brommer ervaring opgedaan he,komt toch mooi uit voor jullie rit naar Moldavie! Zo zie je maar... Succesvolle reis maar weer. Hier is trouwens het weer beter aan het worden, tussen hagel buien, regen en flinke rukwinden, schijnt regelmatig de zon en wordt de temperatuur steeds aangenamer. Tot hetvolgende verslag maar weer. Liefs van ons

• 30 April 2006 - 16:20

Margriet En Nanny:

Lieve twee
    Worden jullie niet nat van oud en nieuw dan is het dus wel van het regenseizoen! Waarschijnlijk natte herinneringen aan Azie hierna? Tijdens de voorpret van onze reis hebben we ook gezien dat er heel veel moois te zien is nog in Zuid Thailand, dus het vervolg van jullie reis zal vast wel iets worden! We zijn trouwens benieuwd of er nog iets te zien zal zijn van de tsunami-schade aan de kust daar. We horen het wel! Een goede reis gewenst naar eerst even weer bekende oorden en tot de volgende ronde.
    Heel veel liefs van ons, Margriet en Nanny

• 01 Mei 2006 - 06:41

Karina:

Jullie hebben erge kou gehad, heet weer en nu regen! En die kou en regen die hebben we hier ook hoor, met Koninginnedag was het vreselijk en een dag later viel het natuurlijk weer mee! Ben benieuwd hoe het is om te snorkelen in Thailand, is er nog iets aan de zee te zien en aan alle planten? Nou ik lees het allemaal weer! Veel plezier!
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Karina

• 04 Mei 2006 - 11:16

Daphne:

Nog steeds leuke verhalen! Blijven genieten hoor!!! Voor jullie het weten is het voorbij! Maar volgens mij lukt dat jullie wel!!
    Groetje, Daphne.

Wij zijn Vincent (26) en Frederique (21). We zijn beiden verpleegkundigen en en hebben eind Juli onze baan op gezegd om wat meer van de wereld te zien. Allereerst zijn we op 1 Augustus op de fiets naar Moldavie vertrokken (zie ook www.fietsenvoormoldavie.nl) en hebben daar twee maand vrijwilligers werk gedaan. Vandaar uit zijn we naar de Oekraine en Rusland vertrokken met het plan om verder te reizen door Mongolie,China en Zuid Oost Azie.22 Mei vliegen we terug naar Europa om de zomer maanden wat bij te verdienen op een camping in de Dordogne.1 September willen we dan per brommer wederom naar Moldavie gaan om te kijken hoe het met het project daar gaat. Als alles meezit zijn we voor oud en nieuw weer thuis. Inmiddels zijn we weer terug in Moldavie en de brommer is een auto geworden maar verder zijn de plannen ongewijzigd.