Eindelijk Europa uit! - Reisverslag uit Moskou, Rusland van vinenfre - WaarBenJij.nu Eindelijk Europa uit! - Reisverslag uit Moskou, Rusland van vinenfre - WaarBenJij.nu

Eindelijk Europa uit!

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

28 December 2005 | Rusland, Moskou

Hallo Allemaal,

Gisternacht hebben we eindelijk onze vertrouwde contininent verlaten en zijn we Azie binnen gereden.Nog geen dramatisch verschil van landschap al wordt de natuur hier wat ruiger ( Bergen etc.) we zitten dan ook in de Ural.Een hotel vinden was deze keer gelukkig redelijk eenvoudig en hebben dan ook maar gelijk voor 5 nachten geboekt! We zullen dus hier oud en nieuw vieren al weten we nog niet precies waar! ( voor de kroegen hier heb je net als in Nederland kaartjes nodig en net als in Nederland zijn ze erg overpriced!)We gaan vandaag even informeren of er ergens een centraal punt is waar iedereen samen komt! We hebben net kaartje gekocht voor een Russiche ballet voorstelling, en zijn erg benieuwd.
Het treinreizen begint erg te wennen en wordt steeds leuker, maar dat kan ook komen doordat we steeds beter slapen in de trein wat de stemming er beter inhoudt!
We weten niet wat we allemaal nog gaan doen de komende tijd maar ik heb mijn hoogtepunt al gehad denk ik. Inderdaad de sneeuwscooter!! Onwijs gaaf maar wel erg koud.We gaan nu op zoek naar wat meer natuur en zijn daarvoor geloof ik in het goeie gebied aanbeland.In Vologda heb ik me overlaten halen door Frederique ( al ging het mijzelf ook al wat irriteren) en ben ik naar de kapper geweest. (ongeveer 5 cm korter) maar ter compensatie mag ik zolang we in Rusland en Mongolie zijn de baard laten staan.(ivm verplaatselijke begroeiing is het meer een sik als een baard!)
Ook zijn we samen naar de Banya geweest, dat is een badhuis, en dat was erg geslaagd.Al was het dompelbad in tegenstelling tot wat wij hoopte gewoon binnen. De tempratuur hier begint als aardig te dalen (-19 C) vandaag, maar de thermoshirtjes en mayo's blijven tot nu toe nog in de tas.
Jullie allemaal alvast een heel gelukkig nieuwjaar gewenst en tot de volgende mail!!
Liefs Frederique en Vincent

• 28 December 2005 - 09:21

Jeannette:

Ha lieve twee!
    Jullie zijn nu denk ik in Yekatherinaburg? Heerlijk dat je hier even 5 nachten kunt blijven en rustig oud en nieuw uit kunt zitten, nou ja rustig...! Ben benieuwd naar je kapsel Vincent, stuur maar gauw een foto van je nieuwe uiterlijk! Zo te lezen vermaken jullie je prima, gelukkig maar. Hele fijne dagen daar. Liefs en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar uit Zwolle, ook van Anneke

• 28 December 2005 - 09:54

Meindert & Mariet:

Beste Vincent en Frederique,
    Hoe is het in Azië? Siberisch koud zeker? Hoewel, min 19 lijkt me nog maar een beginnetje. Heb net het prachtige boek van Bart Rijs 'Het hemels vaderland. Hollanders in Siberië' gelezen. Als jullie daar op bezoek willen gaan: de Trans-Siberië Expres nemen, in Zalari uitstappen en dan met de bus naar Pichtinsk. En niet verwalen in de taiga! Overigens, als ik nu naar buiten kijk, is het hier net Klein-Siberië: sneeuw en maar liefst 2 (twee) graden onder nul! Brrr. We hopen dat jullie een gezellig Oud en Nieuw zullen hebben, daar in de Oeral. Laat die thermoshirtjes nog maar even zitten; wodka helpt ook goed tegen de kou. Intussen gaat het met Jacob uitstekend; alles functioneert prima, hij zuigt zijn moeder uit en groeit gestaag. Eergisteren zijn we hem nog eens gaan bewonderen; en daarna hebben we heel gezellig en lekker gedineerd ten huize Wittkampf. Gisteren is Christel gaan koken bij Paulien en Eric en vandaag is Mariet naar Utrecht om wat te helpen. Ook namens haar wens ik jullie alvast een heel verrassend Nieuwjaar.
    Meindert.

• 28 December 2005 - 16:55

Margriet:

Lieve Vin en Fre
    Leuk om jullie avonturen weer te lezen maar het meeste had ik al mondeling vernomen.Mag ik als bezorgde moeder adviseren om je thermo ondergoed en mayo,s wel te dragen, anders ben ik bang dat "de boel" bevriest en ik wil toch ook wel graag van jullie wat nageslacht!!!!Verder wens ik jullie nog veel plezier en alvast een fijne jaarwisseling. We zijn van plan om een rondje " kinderen" te doen op nieuwjaarsdag maar jullie zitten toch echt wat te ver uit de buurt! volgend jaar misschien?? heel veel liefs van je moeder.

• 28 December 2005 - 18:35

Charlotte:

Hallo globetrotters,

Vieren jullie nu eerder of later oud en nieuw? Ik hoor het wel, dan weet ik wanneer wij op jullie moeten toosten. In ieder geval een heel fijne avond!

Groetjes
    Charlotte

• 29 December 2005 - 11:39

Sander:

He vin en fre,

Zo te lezen vermaken jullie je uitstekend in verweggistan. Ural ken ik idd van het spelletje risk, maar het zal er ongetwijfeld erg mooi zijn. Aleen min 19 is niet zo lekker.Wij lopen nu al weer te klagen dat het zo koud is.(min2 ongeveer),haha. Heel goed nieuwjaar gewenst en veel plezier.

Groetjes Sander Nuijen

• 29 December 2005 - 21:13

Yvette:

ha lieve twee,
    leuk om te lezen dat alles goed gaat en dat jullie het nog zo goed hebben hoe was kerst?
    hier is alles goed, rustige en leuke kerst gehad en nu begint het hier ook winter te worden, maar min 19 lijkt me echt erg koud...veel plezier alvast met oud en nieuw gaan jullie nog vuurwerk af steken,of niet en zo'n badhuis lijkt me heerlijk en ben benieuwd naar je kapsel vin en tof dat die sneeuwscoooter zo'n succes was, we genieten volop van de vakantie en luieren heerlijk levi groeit enorm en kletst ons de oren van het hoofd echt heel gezellig en lopen kan hij als de beste we genieten enorm van hem we hopen gauw wat van jullie te vernemen en jullie zeker in 2006 weer te zien hoor.
    veel liefs van ons allemaal

• 29 December 2005 - 23:42

Harry En Jeannette:

Dag Vin en Frederique,
    Zo te lezen verdwijnt er veel achter de Ural al was het maar je haar. Ik hoop dat jullie toch een beetje kerst heben gehad en dat je een plekje hebt gevonden voor het oud en nieuw feest wat ik mij afvroeg hoe groot is het tijdsverschil? Beginnen jullie eerder aan 2006 als ons. Wij gaan morgen je zon zoekende zus ophalen en hopen dat we jullie in 2006 ook weer live mogen begroeten . Voor nu een goede reis oostwaards en tot bels of mails.

• 30 December 2005 - 10:53

Michiel:

-19 en geen termo-ondergoed? Whaaa,.. geen kinderen dus?
    Hoe ziet dat er uit, zo'n bordje 'Azie'?
    Groetjes en veel plezier,Michiel

• 30 December 2005 - 14:42

Nanny:

Beste Vin en Fre
    Wens jullie een hele leuke jaarwisseling, ben heel benieuwd hoe men het in Siberie viert. Of laat het de mensen daar gewoon ijskoud? Is de stad-met-de-lange-naam een mooie stad? Bezienswaardig? Veranderen de mensen al qua uiterlijk? Meer ziets als ik me bij Aziaten voorstel? We horen het wel! Wens jullie nogmaals alle goeds in het nieuwe jaar, wel grappig dat jullie straks al in het nieuwe jaar zitten en wij nog aan Youp moeten beginnen! Liefs, Nanny

• 30 December 2005 - 16:07

Elvira En Jo:

He lieve Avonturiers,

Wat tof dat jullie eindelijk in Azie zitten!
    We vinden het erg leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Zo te lezen vermaken jullie je nog goed! Ik denk dat ik de kou daar echt niet zou overleven, ik word al chagie als het hier een graden vriest!
    Verder gaat met ons alles goed, het huisje begint al ergens op te lijken!
    Morgenavond geven we een feestje thuis, compleet met fondue, karaoke en natuurlijk lekker drankjes!
    Hoe zit het daar eigenlijk met de drank? Hebben jullie al een paar flessen Wodka burgemeester gemaakt?
    Wij wensen jullie ook heel fijn jaar toe, dat jullie nog maar veel avonturen mogen beleven! En stiekem hopen we ook een beetje dat jullie snel bij ons komen kijken in Belgie!
    Een hele dikke kus van El en Jo

Wij zijn Vincent (26) en Frederique (21). We zijn beiden verpleegkundigen en en hebben eind Juli onze baan op gezegd om wat meer van de wereld te zien. Allereerst zijn we op 1 Augustus op de fiets naar Moldavie vertrokken (zie ook www.fietsenvoormoldavie.nl) en hebben daar twee maand vrijwilligers werk gedaan. Vandaar uit zijn we naar de Oekraine en Rusland vertrokken met het plan om verder te reizen door Mongolie,China en Zuid Oost Azie.22 Mei vliegen we terug naar Europa om de zomer maanden wat bij te verdienen op een camping in de Dordogne.1 September willen we dan per brommer wederom naar Moldavie gaan om te kijken hoe het met het project daar gaat. Als alles meezit zijn we voor oud en nieuw weer thuis. Inmiddels zijn we weer terug in Moldavie en de brommer is een auto geworden maar verder zijn de plannen ongewijzigd.