Nieuws uit Straseni.
Door: Vin en Fre
27 Oktober 2006 | Moldavië, Străşeni
Deze keer een wat vrolijker bericht dan de vorige keer.
Hoewel de foto op www.geefomaweerkleur.nl nog steeds voor een groot deel zwart/wit is,willen we toch alvast iedereen die pixels gekocht hartelijk bedanken.
Maar blijf het vooral doorvertellen, want zolang de foto niet geheel is ingekleurd, is de toekomst van het project nog onzeker.
Inmiddels is het al weer twee weken geleden dat we Frederique’s ouders naar het vliegveld hebben gebracht. Zij zijn hier een week geweest om te kijken wat hun dochter de laatste twee jaar heeft uitgespookt. Maar buiten dat hebben ze ook hun handen flink uit de mouwen gestoken.
Ze hebben Frederique flink geholpen met het verven van het Rainbow gebouw, wat inmiddels klaar is en er een stuk vrolijkere uit ziet dan voorheen.
Gelukkig was er nog genoeg tijd om ze wat meer van Moldavie te laten, en buiten het klussen om hebben we een flinke wandeling gemaakt in het natuurgebied waar we in onze vorige bericht foto’s van hebben laten zien. Ook zijn we onderleiding van een gids die veel afweet van haar eigen land naar het Etnologish museum geweest.
Frederique is nog en middagje wezen shoppen met haar moeder en voor we er erg in hadden was het al weer zondag ochtend en moesten ze toch echt vertrekken.
In de tussentijd is er op het terrein van het project ook van alles gebeurd, zo is bijvoorbeeld al het puin van de gebouwen die we hadden afbroken opgeruimd en zijn er 3 houten vakantiehuisjes besteld.
We hopen dat deze voor het nieuwe jaar opgezet kunnen worden en volgend jaar het hele seizoen natuurlijk bezet zijn. Moldavie is vanaf volgend jaar visa vrij en wij hopen dat veel reizigers van deze kans gebruik maken om dit land te bezichtigen.
Vandaag was het dag van de stad in Straseni, een feestdag die uitgebreid gevierd wordt op het plein in de stad. Voor deze gelegenheid had Vanja een uitnodiging gekregen om deel te nemen aan een “ banket” met alle notabellen van de stad. Iets waar ze niet echt naar uit keek, maar ze mocht ons als gast mee brengen en we hebben dus als nog een gezellig banket gehad. Hoewel de helf van de aanwezigen respecttabele inwoners zijn van Straseni , waren ze om een uur s’middags al behoorlijk aan de borrel, de burgemeester inbegrepen. De afgevaardigde van regering was ronduit dronken en erg moeilijk kwijt te raken, aangezien hij het op ons voorzien had en ons overal achterna bleef lopen.
Na de lunch/banket was het tijd voor de plechtigheid die de reden was dat Vanja was uitgenodigd, ze werd gekroond tot “ Ereburger van Straseni” met bij behorende toespraak en huldiging. Voor Moldavische begrippen ging het eigenlijk nog redelijk snel, zodat we rond half vier al van onze lange vrije weekend konden gaan genieten.
Als alles verder gaat zoals gepland komen mijn vader en mijn eventeel toekomstig zwager in December nog helpen om de huisjes op te bouwen. Verder zijn we op internet bezig om een plekje te vinden in Nederland waar we het nieuwe jaar samen kunnen beginnen. Maar voorlopig eindigen we steeds nog halverwege in de loterij van de woningbouwvereniging.
We houden jullie zoals altijd op de hoogte.
Liefs Vin en Fre.
27 Oktober 2006 - 13:53
Harry En Jeannette,:
Dag Vin en Fre, leuke foto's en willen jullie vanja feliciteren tenslotte kan niet iedereen ereburger worden.
Zoals het nu lijkt hopen Arend en ik in de afgesproken tijd ons steentje bij te dragen. Wij wensen jullie een goede tijd zonder al te veel regerings"bemoeiens -
27 Oktober 2006 - 15:14
Annet Dane:
Hoi Frederique em Vincent.
Jullie doen echt geweldig werk! War ziet de 24 uurs zorg er mooi uit. En die vakantiehuisjes, daar heb ik nu al zin in! En wie van jullie heeft Vanja zover gekregen om er zo fancy uit te zien? Compliment voor diegene!
Geniet er van!
Groet van Basjan en Annet -
27 Oktober 2006 - 15:59
Charlotte:
Hallo lieverds,
Hopelijk wordt de foto helemaal gekleurd!
Ik heb van pap en mam begrepen dat ze het ook erg leuk vonden jullie wederom te zien en een stukje van jullie leven daar te mogen proeven. De foto's maken dat ik me er ook iets bij kan voorstellen al blijft het op afstand en maar 2D.
Geniet nog maar even van een 'dronken burgemeester' zoiets kom je in Nederland niet zo gauw tegen.
Dikke knuffel en ik bel snel!
27 Oktober 2006 - 18:46
Jeannette:
Hallo Vincent en Frederique
Geweldig zeg wat daar bij jullie in Straseni allemaal gebeurd. Saai hebben jullie het daar geloof ik nog nooit gehad Als ik het vakantiehuisje zo zie lijken ze mij erg stevig en betrouwbaar Met hoeveel mensen kun je daar in een vakantiehuis verblijven? Fijn dat het zo goed was met Fre haar ouders. Fijn is het om je leven zo even te kunnen delen neem ik aan. Lieve twee nog bedankt voor de felicitatie met mijn verjaardag, was een echte verrassing! Harry heeft namens ons ook al gereageerd maar zelf wilde ik ook weer een wat van me laten horen. Heel veel liefs van mij -
29 Oktober 2006 - 07:26
Christel:
Yeehh, pixels gekocht! T wordt een rage.. en als ze dan bijna uitverkocht zijn kunnen we gaan bieden:-) Rainbow-huis ziet er prachtig uit! Dikke zoen