Terug in Moldavie ! - Reisverslag uit Străşeni, Moldavië van vinenfre - WaarBenJij.nu Terug in Moldavie ! - Reisverslag uit Străşeni, Moldavië van vinenfre - WaarBenJij.nu

Terug in Moldavie !

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

09 September 2006 | Moldavië, Străşeni

Hallo allemaal,

Dat is al weer even geleden, een verslag op deze site. En dus vonden wij het hoog tijd om jullie allemaal weer even op de hoogte te brengen van onze huidige situatie.

De titel zegt het al een beetje........we zijn weer in Moldavie.

Nadat we op de camping zijn gestopt met werken zijn we, zoals jullie als het goed is allemaal gelezen hebben, vertrokken naar Noord-Frankrijk. Daar hebben we mijn broer, zus en schoonzus ontmoet en zijn we na anderhalve week met onze auto weer terug naar het zuiden gereisd om zelf nog een weekje in het Centraal Massief te verblijven en daarna van een weerzien met eerst Eelko, Gebke, Noor en Sepp en toen mijn ouders te genieten.
En dat hebben we gedaan. Met Eelko en Gebke en hun kinderen hebben we twee erg leuke weken in de Dordogne gehad, waarna Vincent en ik voor 4 dagen weer de rugzak op onze rug hebben gezwierd en een stukje van een Grand Randonee zijn gaan lopen in afwachting op de komst van mijn ouders. Met nadruk op EEN STUKJE, want na een jaar vakantie en geen enkel bezoek aan de sportschool bleek de gekozen wandeling wel erg lang en zijn we uiteindelijk liftend terug moeten gaan naar ons begin punt waar de auto op ons stond te wachten. Daarna hebben we een geweldige week met mijn ouders gehad en zijn we richting Moldavie vertrokken.
Lang was er nog twijfel over hoe de reis naar Moldavie eruit zou komen te zien maar uiteindelijk hebben we gekozen voor een mooie maar direkte route. We hebben dus een mooie reis gehad maar niet echt de tourist uit gehangen en na 5 dagen rijden door Frankrijk, Zwitserland, Italie, Slovenie, Kroatie, Servie, en Roemenie waren we op de plaats van bestemming.
Omdat we hier niet hadden laten weten dat we deze week al zouden arriveren werd er vrolijk gegild en gelachen bij onze aankomst en zijn we dus goed verwelkomd.
Eenmaal hier voelen we ons al weer helemaal thuis en denk ik dat we ons goed kunnen gaan vermaken omdat er genoeg te doen is.
De buitenkant van het verzorgingstehuis is nog niet geschilderd en dat zal gaan gebeuren en ook in de tuin is er genoeg werk dus vervelen zullen we ons niet. Er staat zelfs al een foto presentatie van onze reis voor de oudere op het schema en we hebben genoeg bij te praten met Vanja.

Het is leuk om nu, na een lange tijd, het verzorgins tehuis echt te zien funcioneren. Toen wij hiet vorig jaar waren werd het geopend en hebben we de eerste bewonders hun intrek zien nemen. Maar nu zit het thuis bijna vol en is het voor de ouderen echt hun thuis geworen.
De sfeer is erg goed en de dankbaarheid van de ouderen laat zien hoeveel behoefte ze hier hebben aan dit soort projecten/tehuizen.

De komende tijd zullen wij in Moldavie zijn om daarna dan toch echt weer terug naar Nederland te komen. Wanneer dit precies is weten we echter nog niet.

Hoop dat met iedereen daar alles goed is en dat jullie allemaal een leuke en mooie zomer achter de rug hebben.

Veel liefs Vin en Fre

P.S:
Onze aankomst in Moldavie betekend ook dat we weer goed bereikbaar zijn via e-mail en telefoon.

• 09 September 2006 - 18:16

Karina:

Welkom terug in Moldavie! Leuk om te horen dat iedereen het leuk vond om jullie weer te zien! Er is door zo te horen nog genoeg te doen, dus jullie zullen nog wel even blijven. Fijn dat de mail en telefoon het weer doet, want ik heb die wekelijkse verhalen wel gemist hoor! Heel veel plezier en ik hoor weer van jullie! Oh en Fré, ik heb 21 oktober een reunie van onze basisschoolklas, ik zal ze de groeten doen! Veel liefs! xxx Karina

• 09 September 2006 - 19:14

Nanny:

Beste Vin en Fre
    Heel erg leuk lijkt me om te zien hoe o.a. jullie inspanningen van de laatste jaren hun vruchten afwerpen in Moldavie. Heel veel plezier bij het zetten van de puntjes op de Moldavische i. En na het zien van alle familie neem ik aan weer genoeg energie om er ook echt nog even tegenaan te gaan!Als ik de lijn doortrek neem ik aan dat jullie volkomen onverwacht nog wel een keer op de stoep zullen staan, we zullen dus maar een rose constant koud houden voor die gelegenheid!!
    Hartelijke groeten, Nanny

• 09 September 2006 - 19:44

Mirjam:

Fijn dat jullie veilig aangekomen zijn in Moldavie!Heb al heel veel verhalen gehoord van Eelko!Wat een schatjes he,die Noor en Sepp.Wel rare gewaarwording denk ik dat je Sepp nog nooit gezien had en Noor al zo'n dametje geworden is!
    Fijne tijd nog in Moldavie!En werkze!
    Groetjes Mirjam

• 09 September 2006 - 19:49

Margriet:

Lieve Vin en Fre,
    Fijn om te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen in Moldavie, en dat we nu weer regelmatig jullie avonturen kunnen lezen.
    Hier alles prima, vanaf december ga ik dagelijks op de fiets naar mijn werk(als het goed weer is en de wind mee) Heb in ieder geval een hele mooie nieuwe fiets gekregen van mijn lief!!Ik wens jullie heel veel klusplezier en mocht je de smaak te pakken hebben, wij hebben ook nog heel wat muren te sauzen!!!!!
    heel veel liefs van mama.

• 10 September 2006 - 15:28

Charlotte:

Hallo Freggel en Vince,

Goed om te horen dat het Franse avontuur goed is bevallen. En dan nu weer aan het werk na zo'n lange vakantie....dat zal wel even wennen zijn denk ik ;-). Heel veel plezier en succes! Dikke knuffel

• 10 September 2006 - 16:28

Harry En Jeannette:

Dag Fre en Vin,
    Fijn te lezen dat jullie veilig en welkom aan zijn gekoemen in Moldavie,
    We hopen dat jullie daar een mooie en nuttige tijd mogen hebben en zo te lezen lijkt het daar wel op.
    Hier alles wel en misschien, hangt van jullie planning af zin we elkaar binnen kort.
    groeten uit Wierden.

• 10 September 2006 - 19:02

El En Jo:

He Vin en Fre!
    Tof dat jullie weer terug in Moldavie zijn! De cirkel is rond...
    Hier alles oke!
    Veel ( werk ) plezier en tot snel????
    Liefs El en Jo

• 10 September 2006 - 20:35

Michiel:

Fijn om te horen dat jullie het heerlijk hebben (gehad).

Michiel

• 11 September 2006 - 09:50

Yvette:

lieve twee

fijn dat jullie het goed hebben gehad in France en dat jullie nu in Moldavie zijn
    hier alles goed
    Jade groeit goed en Levi is een lieve grote broer
    jammer dat er geen reisverslag van europa is en van het bezoek van ons aan jullie in Londen..
    werk ze maar weer daar en veel liefs
    van ons alle vijf
    Yvette

• 20 September 2006 - 05:57

Simon:

He goed bezig. Back to basics...
    Wauw wat een levenservaring hebben jullie erbij zeg w.s. om nooit meer te vergeten. Zijn jullie echt maar een jaar weg geweest? Ik heb het gevoel dat het veel langer is.
    Cool lijkt me om te zien inderdaad dat het huis dan nu ook funcioneert!
    Geniet van alle leuke dingen die jullie daar nog gaan doen.

X Simon

• 26 September 2006 - 13:23

Henriette:

Via de zoekmachine op waarbenjij.nu kwam ik hier terecht! Leuke verhalen! Ben zelf net terug uit Moldavië, waar ik 2 maanden stage heb gelopen in Chisinau! De verhalen komen me erg bekend voor allemaal...grappig! Groet, www.henriettehenny.waarbenjij.nu

Wij zijn Vincent (26) en Frederique (21). We zijn beiden verpleegkundigen en en hebben eind Juli onze baan op gezegd om wat meer van de wereld te zien. Allereerst zijn we op 1 Augustus op de fiets naar Moldavie vertrokken (zie ook www.fietsenvoormoldavie.nl) en hebben daar twee maand vrijwilligers werk gedaan. Vandaar uit zijn we naar de Oekraine en Rusland vertrokken met het plan om verder te reizen door Mongolie,China en Zuid Oost Azie.22 Mei vliegen we terug naar Europa om de zomer maanden wat bij te verdienen op een camping in de Dordogne.1 September willen we dan per brommer wederom naar Moldavie gaan om te kijken hoe het met het project daar gaat. Als alles meezit zijn we voor oud en nieuw weer thuis. Inmiddels zijn we weer terug in Moldavie en de brommer is een auto geworden maar verder zijn de plannen ongewijzigd.