Zuid-China en Vietnam ! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van vinenfre - WaarBenJij.nu Zuid-China en Vietnam ! - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van vinenfre - WaarBenJij.nu

Zuid-China en Vietnam !

Door: Vin en Fre

Blijf op de hoogte en volg

02 Maart 2006 | Vietnam, Hanoi

Hallo allemaal,

We zijn vandaag in het volgende land op onze reis aangekomen, namelijk Vietnam. Maar we zullen eerst nog even verslag doen van onze belevenissen in Zuid China.
Vanuit Dali zijn we zoals gepland terug naar Kunming gegaan om onze Visum voor Vietnam op te pikken. We hebben daar nog een nachtje geslapen en zijn toen met de trein naar Guilin vetrokken (Zuid Oost China)om van daaruit met de bus naar Yangzhuo te gaan. Dit is een klein maar toeristisch plaatsje.
Hier hebben wederom fietsen gehuurd en een dag langs de rivier gefietst. Door de vele regen van de afgelopen dagen was de weg een grote blubberzooi en zagen we er na 4 uur fietsen uit als varkens. Gelukkig had ons hotel Laundry Service waar we dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
De dag erna wilden we naar de Water Cave (water grot) maar toen we wakker werden (om 12:00 uur)regende het nog steeds! Omdat we het grootste deel van de dag toch al verslapen hadden besloten we om er een relax dagje van te maken. ( Het is tenslotte vakantie!) We hebben rustig in een cafeetje zitten Rumikubben en een filmpje gekeken. Ook zijn we nog maar weer op souvenir jacht gegaan wat wederom aardig gelukt is.
De dag erna zijn alsnog naar de water-cave gegaan die eigenlijk een beetje tegen viel. Het was op zich een mooie grot maar niet zo bijzonder als alle foldertjes deden vermoeden. We hadden een enthousiaste gids bij ons die in iedere stalagtiet en stalagmiet iets zag en dan moesten wij raden wat dat was!! Op zich leuk maar na 10 stenen die volgens hem duidelijk leken op een kikker een budha een engel etc. was het nieuwtje er wel af voor ons. Het met een bootje door de grot varen was wel leuk maar in vergelijking met ons raad spelletje erg kort (5 minuutjes tegenover een uur "wat zien ik" )
Vanaf Yangzhou zijn we met de trein naar Nanning gegaan in de hoop daar een trein naar Hanoi te kunnen pakken. Helaas voor ons gaat deze maar twee keer per week en vrijdag was voor ons te laat ,omdat we China voor 3 Maart moeten verlaten ivm ons visum.
Vandaar dat we vanmorgen met gezonde wedstrijd-spanning in een luxe touring-car stapten om acht uur later (veilig) in Hanoi aan te komen.
En daar zitten we nu dus. Onze eerste indruk is dat het nogal een drukke chaotische stad is. Dit komt met name door de duizenden brommers en scooters die overal rond scheuren. En het getoeter dat ze erbij doen. Onze verdere indruk volgt in het volgende verslag.

Wat betrefd ons zelf gaat het eigenlijk erg goed, we kunnen het nog steeds erg goed met elkaar vinden en hebben ongeveer dezelfde dingen die we willen zien en doen. Met onze gezondheid ging het de afgelopen week matig. Frederique heeft 1 nacht continu overgegeven en op de wc gezeten. En gister had ik mijn ziekte dag met diarree en beroerd zijn. Maar de vogelgriep, varkenspest, en andere nare ziektes hebben we tot nu toe weten te vermijden. We zijn inmiddels begonnen met anti-malaria tabletten en hopen ook daar dus geen last van te gaan krijgen.

Het plan is om hier in Hanoi een paar dagen rond te kijken en misschien een meerdaagse trip te doen ( Halong Bay ) en dan verder naar het zuiden te gaan om uiteindelijk in Saigon aan te komen en vanaf daar naar Cambodja te gaan. Maar voor die tijd laten we wel weer iets van ons horen!

Liefs Vin en Fre

Ps: Foto's volgen zsm. maar hebben hier een voor-oorlogse computer!

• 02 Maart 2006 - 12:27

Karina:

Dag liefies!
    Tja dat buikje van jullie moet zich natuurlijk even aanpassen, van -20 naar 25 graden is nogal wat. En jullie hebben in Vietnam nog tijd zat, dus dat zit wel goed. Veel plezier in Vietnam! Heel veel dikke kussen!

Karina

PS. Ook de groeten van Michel, Harriet en Suzanne!

• 02 Maart 2006 - 15:09

Harry En Jeannette:

Ha lief duo!
    Wat fijn dat jullie het zo goed met elkaar hebben,top!
    Dat jullie de vogelgriepgebieden hebben weten te vermijden is haast ongelooflijk. Wij daarentegen zitten er bijna in! In Duitsland en Frankrijk is het al. Hier moet het pluimvee worden opgehokt en/of ingeent!
    Hoe is het nu met jullie? Hopelijk verdragen jullie die anti-malaria pillen goed. Vietnam is dus weer echt een ander land dan China. Hoe zijn hier de fatsoensnormen? Verkleuren jullie al lekker? Hier in Zwolle was het gisteren weer winter! Vanmorgen ben ik lopend mijn wijk uit gegaan naar mijn werk. Met de fiets was er geen doorkomen aan, zoveel sneeuw!Wel een prachtig gezicht en daarom maar wat foto's gemaakt.Lieve mensen heel veel plezier daar en hopelijk is er voor jullie veel te zien en te ontdekken. Liefs uit Wierden/Zwolle

• 02 Maart 2006 - 18:38

Margriet:

lieve reizigers,
    Fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen met de bus in Vietnam! Hopelijk gaat het met de buikinhoud van jullie beide weer wat beter?
    Fijn om je weer even aan de telefoon gehad te hebben, klonk alsof je gewoon in het land was!
    ook fijn dat het plaatsen op de side toch weer is gelukt ookal is het een vooroorlogse computer.Hier is alles prima,heel veel liefs mama.

• 02 Maart 2006 - 18:47

Monique:

HI, geweldig jullie avonturen. Vietnam vonden wij top of the list, maar het geronk en gekrioel van de brommers verbijsterend. Maar wat een lieve mensen! En eat zijn de vietnamezen mooi.
    Jullie zijn een fantastisch stel! Geniet
    Monique

• 02 Maart 2006 - 20:53

Anneke:

Mooie verhalen en foto's, wat grappig dat jullie gelijk met frank en lex in vietnam zijn, de wereld is maar klein !

Wij zijn Vincent (26) en Frederique (21). We zijn beiden verpleegkundigen en en hebben eind Juli onze baan op gezegd om wat meer van de wereld te zien. Allereerst zijn we op 1 Augustus op de fiets naar Moldavie vertrokken (zie ook www.fietsenvoormoldavie.nl) en hebben daar twee maand vrijwilligers werk gedaan. Vandaar uit zijn we naar de Oekraine en Rusland vertrokken met het plan om verder te reizen door Mongolie,China en Zuid Oost Azie.22 Mei vliegen we terug naar Europa om de zomer maanden wat bij te verdienen op een camping in de Dordogne.1 September willen we dan per brommer wederom naar Moldavie gaan om te kijken hoe het met het project daar gaat. Als alles meezit zijn we voor oud en nieuw weer thuis. Inmiddels zijn we weer terug in Moldavie en de brommer is een auto geworden maar verder zijn de plannen ongewijzigd.