Krasnoyarsk en omgeving.
Door: Vin en Fre
05 Januari 2006 | Rusland, Krasnoyarsk
Nog de beste wensen allemaal en bedankt voor alle reactie's sms-jes etc. Leuk dat jullie ons ondanks dat we zo ver weg zijn niet vergeten zijn!
We zitten inmiddels alweer 3 dagen in Krasnoyarsk. We zijn 1 jan. in de trein gestapt om na 33 uur in Krasnoyarsk aan te komen. Op zich niet zo'n opgave, maar wel als je bedenkt dat ik me net zo voelde als veel Nederlanders op 1 Jan. (beetje belabberd).
Dit kwam omdat we tegen onze eigen verwachting in toch nog in een erg gezellig kroeg zijn belandt. Het was een Scotisch Pub waar we eerder al gegegeten hadden maar toen zeiden ze dat je kaarten nodig had a 5000 roebel per stuk (ong. 150 euro). Toen we met drie lagen kleren aan (het was ongeveer -20) richting het centrale plein liepen heeft Frederique al haar charme in de strijd gegooid en aan de portier gevraagd of wij toch niet binnen mochten voor een drankje. Dit bleek geen probleem te zijn, waarschijnlijk omdat de kroeg maar voor driekwart gevuld was.
Nadat we de helft van onze kleding bij de garderode-meneer hadden achtergelaten.Konden we gaan genieten van een Russische jaarwisseling.
Tot ongeveer kwart voor 12 bleef iedereen aan zijn duur betaalde tafeltje zitten en ging verder met eten en drinken. Om 10 voor twaalf galmde de stem van President Putin door de boxen en verscheen zijn gezicht op een gigantisch scherm boven het podium.
Met zijn van tevoren opgenomen gelukwensen (niet zo gek in een land met 9 tijdzones!!) en de klok van het Kremlin in Moskou zijn wij het nieuwe jaar ingerold! Na wat proosten zoenen ed. haasten wij ons naar buiten voor het vuurwerk, dit bleek niet echt nodig want op wat knallen in de verte na was er niets te zien.
Toen we weer binnen waren (en weer wat ontdooid) begon er een tonnelstukje met Father Frost en zijn vrouwelijke hulpje en een schotse Father Frost. Helaas in het Russiche en niet echt te volgen, maar wel grappig. Dit bleek het startsein te zijn voor een heel programma op het podium. Er volgde een poppenkast, twee Danny Cristiaan-achtige zangers en dolle DJ (in schots kostuum). Met tussen door leuke muziek. Na wat dansen (ja ook van mij, ik had inmiddels al wat biertjes achter de kiezen) en kijken naar wat er zich zoal afspeelde in de kroeg (1 mislukte 1e date, een dronken jongen die met kruk en al achterover kukelde,en dame die beter wel een bh aan had kunnen doen etc.) Kreeg Frederique nog een klein kadootje ( een miniatuur hondje) van de DJ. Het kadootjes geven wat wij met kerst of sinterklaas doen is in de tijd van het communisme allemaal verplaats naar oud en nieuw, net als de kerstboom,Father frost etc.
Rond half 5 (toen jullie net een half uurtje in het nieuwe jaar zaten) zijn we onder de wol gekropen.(we moetsen tenslotte vroeg op.)
Bijna de gehele treinreis heb ik op mijn bed/bank gelegen met af en toe een uitstapje naar het toilet (Frederique dacht niet dat dit alleen kwam van het treinrijden.) 2 jan bleef het ontbijt gelukkig weer binnen en kwamen we s'avonds laat aan in Krasnoyarsk. Gelukkig konden we op het station slapen en hoefde we niet midden in de nacht bij -23 c nog op zoek naar een hotel.
Krasnoyarsk in een redelijk mooi stadje met wat houten gebouwen en een overzichtelijk centrum. Maar we zijn hier naar toe gegaan voor het natuurresevaat net buiten de stad.
Gisteren zijn we daar geweest en het was inderdaad erg mooi (vulkanisch rotspilaren) maar het jammere was dat er een pad naar toe liep waar je zo ongeveer in polonaise de berg opliep. Dus niet uren lopen zonder ook maar iemand tegen te komen.
Vandaag naar de lokale dierentuin geweest om de beren die we gelukkig onder weg nog niet tegen gekomen zijn te bekijken.
We gaan morgen verder naar Irkutsk en Lake Bailkal en verwachten om rond 25 Jan in Ulaan Bataar aan te komen om daar opnieuw oud en nieuw te kunnen vieren (chinese telling)
We laten wel weer van ons horen!
Liefs Vin en Fre.
05 Januari 2006 - 11:29
Daphne:
Hoi hoi!
Super leuk verhaal weer, echt gaaf wat jullie aan het doen zijn!! Heel veel plezier nog en doe voorzichtig!!
Liefs, Daphne. -
05 Januari 2006 - 13:33
Jeannette:
Ha lieve twee!
Wat een verhaal zeg,
prachtig zoals je vol humor kunt vertellen Vincent! En dan Frederique met haar charmeoffensief, geweldig! Ook bijzonder dat het nu juist een Schotse Pub was waar jullie belanden. Gisteren heb ik even op het internet Krasnoyarsk opgezocht om zo een beetje idee te krijgen in welke omgeving jullie zitten/zaten. Zoals je al beschrijft Vincent werd ook hier de omgeving geprezen om zijn natuurschoon. Jammer dat je zoiets dan met zoveel mensen tegelijk moet ontdekken. Jullie hebben het nu dus wel echt fris zal ik maar zeggen...Brr moet er niet aan denken! Hier is het nu -2c en dat voelt al koud! Hebben jullie ook nog plannen om naar Beijing te gaan? Ben gewoon even benieuwd. Een vriend van mij is daar pas geweest en was erg enthousiast en nu jullie toch in die buurt zijn...?
Maar nu dus eerst naar Irkutsk.
Heel veel reis-plezier en op naar jullie volgende oud en nieuw! Liefs uit Zwolle -
05 Januari 2006 - 17:36
Margriet:
Lieve zoon en (schoon)dochter
Verrassend om zo snel al weer iets van jullie te lezen.Leuke verhalen Vin, als je niet meer als verpleegkundige aan de bak komt kun je altijd gaan schrijven!Je hebt talent! Hier alles prima, we beleven niet zoveel! Jullie kaart is inmiddels gearriveerd, nog bedankt! Goeie reis verder maar weer ik ben trots op jullie!!!!
heel veel liefs van mam -
06 Januari 2006 - 06:12
Bep:
Hoi lieve mensen!!
Wat heb ik een medelijde met jullie en die ontzettende kou die jullie blijkbaar heel dapper trotseren. Wel leuk om ieder keer weer jullie verhalen te horen hoor. Heel veel plezier nog en een heel gelukkig nieuwjaar waar jullie ook zijn.
Liefs van Bep -
06 Januari 2006 - 06:39
Nanny:
Hallo beste luitjes, Ook ik wil jullie natuurlijk nog al het goede wensen voor het nieuwe jaar, of het nu ons jaar is of dat van de chinezen...Probeer me voor te stellen hoe een polonaise bergop in de siberische kou eruit ziet. Met dweilorkest erbij nog wel gezellig misschien? Jullie verhalen zijn in ieder geval leuk en smaken naar meer! Wens jullie een mooi vervolg van de reis. Veel plezier en houd het gezond! (maar dat ligt meer aan de alcohol geloof ik???)Liefs Nanny -
06 Januari 2006 - 10:12
Yvette:
hallo,
wat een avontuur in den vreemde...maar gelukkig hebben jullie 2006 gehaald
ik heb een mega-puzzel van europa en daar had ik net jullie vorige verblijfplaats klaar en dan zijn jullie al weer verder zo snel ga ik niet met die puzzel, maar erg leuk om jullie verhalen te lezen zijn jullie niet zo ver weg meer.
hier is alles goed in wolfheze kon je half een ook een kanon afschieten met oud en nieuw dus lekker rustig was gezellig met jan en jorica en om negen uur hadden we vuurwerk in de tuin met onze kids en die sliepen vervolgens tot de volgende ochtend.
we genieten nog van het laatste restje kerstvakantie en dan gaan we allebei weer aan het werk
het lijkt me vreselijk koud, ik vind het hier al rillen onder mijn elektrische dekenentje..dus echte bikkels zijn jullie en was de schotse pub een voorproefje omdat jullie de volgende oud en nieuw in schotland zullen wonen...dan komen we zeker over in jullie villa bij deze dus alvast gereserveerd...!
ik wens jullie nog een mooi verblijf en een goede reis verder zijn jullie de trein nog niet zat of is het landschap steeds schitterend?
nou lieve twee tot gauw maar weer en veel liefs van ons alle vier!! -
09 Januari 2006 - 14:49
Rianne:
Hallo lieve mensen,
Fred, van al je (ex-)collega's uit het Diak..De bestewensen voor 2006!!En natuurlijk een fantastische wereldreis.
Lieve groetjes Rianne -
10 Januari 2006 - 19:41
Elvira:
He gekkies!
Wat een verhalen weer allemaal! Echt wel tof hoor om zoveel met zijn tweetjes te beleven! Wanneer trekken jullie door naar warmere oorden, dan kan ik misschien eens langs komen! Je weet het he ik ben een kind van de zon! Bij ons is ook alles oke, we hebben een giga feest gehad met oud en nieuw en daardoor nu ruzie met de buurman!
Ook nog bedankt voor jullie lieve kaartje, fijn dat jullie aan mijn verjaardag hebben gedacht!
Heel veel plezier nog saampjes!
Dikke kus van El